Virtuele herinneringsroute in Drenthe

2014
Drenthe
Animatie
AnnoDrenthe

 

Op 14 juni 2014 werd de Herinrichting Roden-Norg afgesloten. Hiermee eindigde een periode van 30 jaar uitvoering van een omvangrijk plan voor de herinrichting van het landschap rondom de dorpen Roden, Norg en Peize. De landbouw werd beter gestructureerd, sommige bedrijven verplaatsten of werden verbeterd, ook werd er veel plaats gemaakt voor meer natuur en werd de waterloop en -berging verbeterd. Om dit alles te kunnen bewonderen werden ook een hoop nieuwe fietspaden en wandelpaden aangelegd.

In het gebied is op 12 plaatsen een virtuele herinnering gemaakt door 8 kunstenaars, waar ik er een van ben. De plekken zijn zichtbaar op de kaart die op Annodrenthe.nu te vinden is en in willekeurige volgorde te bezoeken.

Bekijk hier mijn animatie:

Alle kunstenaars en andere betrokkenen kregen een DVD waarop alle projecten te vinden zijn. Het ontwerp van het hoesje werd gemaakt door studio Sgaar. De andere kunstenaars zijn: Arjen Boerstra, Ellenoor Bakker, Dinanda Luttikhedde, Sytze Pruiksma, Jasper Huizinga (De Loods), Lotte Veltman (De Loods), Peter de Kan.