Last Minute Sessions

Print

Wanneer ik in de rij sta om mijn kaartje te laten controleren word ik altijd al een beetje zenuwachtig: We moeten onze jassen nog kwijt in de garderobe, voor de zekerheid gaan we nog even een keer naar de wc, er moet nog bier gehaald worden en dan moeten we snel doorlopen naar de concertzaal want IK WIL VOORAAN STAAN! Als dat eenmaal gelukt is, kan ik niet wachten tot de show zal beginnen.

Maar vaak voel ik me bij de eerste noten van het concert een beetje gedesoriënteerd en verbaasd. Een andere artiest. Er is eerst nog een voorprogramma… ‘Nou ja, okee als het maar een beetje aan te horen is’, denk ik dan.

Alweer een paar jaar geleden was ik naar een concert van Angus and Julia Stone in de Oosterpoort waar Ben Howard in het voorprogramma stond. Vanaf de eerste semi-akoestisch klanken van zijn gitaar was ik van mijn sokken geblazen. Wát een fantastische artiest en wát een mooie liedjes! Zelf had ik toen nog nooit van hem gehoord. Maar tegenwoordig hoef ik hier in Groningen in ieder geval niet meer uit te leggen wie Ben Howard is. Sinds het grote succes van de flashmob die Sensu Film met het Groninger Uitburo voor hem organiseerde is zijn muziek nu nog steeds overal te horen.

Aankomende zaterdag organiseert Sensu weer zoiets moois in samenwerking met het Uitburo. Ditmaal met singer songwriter Rachel Sermanni en over voorprogramma’s gesproken: Zij deed die van onder andere Paolo Nutini, Mumfords & Sons, KT Tunstall en Laura Marling. Dat is dus niet mis! Rachel neemt je mee op een magische boottocht door de grachten van Groningen. 15 Gelukkigen mogen met Rachel Sermanni in het bootje meevaren en de rest van de stad kan om 14:00 uur gratis meegenieten op het Hoge- en Lage der A! Vanaf de kade, vanaf de A-brug of vanuit je eigen bootje. Oftewel mee maken zoals jij het wil.