Eurosonic/Noorderslag 2014 is begonnen!

geduvel_funki-01

Eurosonic/Noorderslag 2014: in drie dagen tijd zijn er optredens van ongeveer 300 bands op 30 verschillende locaties. Onder andere Simplon, Platformtheater, Vindicat, De Walrus, Vera, de Spieghel, Subsonic, News Café, machinefabriek en het Grand Theatre doen allemaal mee.

Er zijn artiesten uit Engeland, IJsland, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Zweden, Finland, Bulgarije, België, Polen, Portugal, Luxemburg en nog meer landen. Op de website van Eurosonic heb ik geprobeerd om 5 acts uit te kiezen die ik sowieso wil zien. Maar verder dan de letter ‘B’ op de lijst ben ik niet gekomen (uit dit beperkte register kan ik je trouwens Benjamin Clementine en Bongo Botrako aanraden). HET IS ZOOOO VEEEEL!

Zelf ben ik voor FunkiMag op vrijdag een dag van de partij (oa bij het Jack Daniel’s podium), dus dat maakt de keuze al makkelijker voor mij. De rest van Eurosonic is al voor me bepaald: tijdens Eurosonic ben ik aanwezig op en mede-organisator van een écht Gronings Eurosonic-evenement. Woensdag tot en met zaterdag gooit het creatief collectief SAUS -waar ik deel van uitmaak- en vintagewinkel Flat Iron de deuren van Ebbingestraat 48 open om verschillende Groningse bands en singer-songwriters en podium te kunnen geven. “Alleen maar eens in het jaar heb je als artiest de kans om in je eigen stad een groot en internationaal publiek te bereiken”, was de reden waarom Jobbe van de band Model Depose langs ons pand kwam om te vragen of wij, van SAUS en Flat Iron het leuk zouden vinden om tijdens Eurosonic bands uit te nodigen.

Model Depose heeft geweldige Groningse artiesten uitgenodigd: Meadowlake, J’lectroniq, Van Rossum Electrowerken, Franky Age, Eva Waterbolk, Vincent Kenter, Schattenspiel en Kadebostany.

Flat Iron zorgt voor een gezellige, huiselijke sfeer met hun vintage meubels (alles is te koop!) en SAUS is de bindende factor die door middel van vormgeving en aankleding het evenement een goede, pittige maar frisse en verrassende smaak geeft! Dus heb je geen kaartje voor Eurosonic, kom dan naar ‘Geduvel’ in het pand van Flat Iron en SAUS!