Battle of the Bitches

Print

Wanneer een pand langer dan een jaar leeg staat en zo lang ook niet gebruikt is mag je het kraken. Als het je lukt om tijdens het kraken niet opzettelijk schade aan het pand aan te brengen en als je niet op heterdaad betrapt wordt, kan je de kraak als succesvol beschouwen. De volgende stap is dan, gek genoeg, de politie bellen. Gewapend met een bed, een tafel en een stoel wacht je tot de agenten ter plaatse zijn. Bij het zien van jouw munitie zullen de agenten begrijpen dat jij het lege pand wilt bewonen. Ze zullen officieel leegstand en huisvrede vaststellen en weer in hun witte wagentje stappen.

Dit was de gang van zaken vóór 1 oktober 2010. Daarna werd kraken een misdrijf.

Met deze datum scherp in vizier had Alieke samen met nog een stel meiden haar plan net op tijd in uitvoering gebracht. Al een paar jaar lag de Vesproloods er verlaten bij. Een aantal weken vóór 1 oktober heeft dit damesteam het kantoorgedeelte van de Vesproloods aan de Antillenstraat voorzien van meubilair. Het was voor deze hen een effectieve manier om kunst, concertjes, feestjes en andere evenementen te huisvesten. Vespro werd anti-kraak en is sindsdien, onder andere onder leiding van Alieke, gegroeid tot een van de weinige culturele ‘underground’ locaties.

‘Anders dan anders’ is een mentaliteit die in Vespro heerst en ook aanstaande vrijdag is het weer tijd voor zo’n buitengewone fuif: BATTLE OF THE BITCHES!

De succesformule ‘Battle of the Soundsystems’ is voor dit evenement van vorm getransformeerd. Waar (vier edities) eerder vier verschillende soundsystems zoals Journeyman, Pushin Wood, Beats ’n Breaks en RocknRolla elkaar elke 30, 20 en 10 minuten afwisselden, staan er nu vier dames vanuit verschillende hoeken in de Vesprozaal ienemienemutte te spelen om hun muziek ter gehore te brengen.

De stoere Groningse chicks Avalon, Miss Mana en Miek’nMars zullen omstebeurt hun platen aanzwengelen en dub-step, elektro, en glitch hop afwisselen met house en techno om vervolgens door te gaan met rock, pop en hiphop.

‘Anders dan anders’ is deze avond om de bijzondere gekraakte-anti-kraak locatie, omdat er eens chicks in plaats van gasten staan te draaien, omdat deze vrouwen niet van suiker zijn maar net zo hard gaan knallen als de mannen EN… omdat de dudes, in plaats van de dames een keertje korting krijgen!

Ken je die feestjes waar de mannen entree moeten betalen en de vrouwen gratis naar binnen mogen? Belachelijk toch eigenlijk? Alieke vind het erg achterhaald en weet dat vrouwen hun eigen boontjes kunnen doppen en ook zonder een man het brood op de plank krijgen.

Maar het betekent niet dat vrouwen niet van mannen houden. In tegendeel!

Daarom bij BATTLE OF THE BITCHES geen Ladies Night, maar Beardies Night!

De BeardBitches zijn vanaf 23:00 uur aanwezig om jouw baard op te meten. Per centimeter baard krijg je een euro korting op de entreeprijs van 5 euro.