AwakeFest

Funki_Awake-700px

De eerste kriebels kreeg ik al in maart toen ik het kaartje kocht, weken later heb ik weer vlinders in mijn buik wanneer vrienden foto’s van vorig jaar op facebook beginnen te posten. Dan duurt het niet lang meer of het evenement ‘Awakenings: Road Trippp’ is door goede vriend en DJ (Ulst) Tom van Ulsen in het leven geroepen. Inmiddels is het over twee weken alweer zover: AWAKENINGS FESTIVAL!

Voor het derde jaar op rij ga ik mee in de tourbus die Tom jaarlijks reserveert om een groep van 50 Groningse liefhebbers veilig naar Spaarnwoude te brengen. 12 Uur lang zullen we met nog ongeveer 19.500 anderen gaan genieten van 60 (!) techno-acts en ik weet nu al hoe mijn dag zal verlopen: Eenmaal daar, komt dat gevoel weer opborrelen… Ik krijg kriebels in mijn buik en mijn handjes worden klam. De hoeken van mijn mond beginnen zich onbedwingbaar naar boven bewegen en van zenuwen begin ik met mijn voeten te trappelen. Het liefst zou ik als een meisje van 6 in een galopje naar mijn favoriete act hobbelen. Maar welke?! Ik bekijk het programma nog eens en bij het zien van alle namen begint mijn buik weer te kriebelen, een euforisch en verliefd gevoel overvalt me opeens en het lijkt alsof ik geen naam op de time-table meer weet te herkennen. Er waren zeker 19 acts die ik eigenlijk voor geen goud zou willen missen, maar het lijkt een onmogelijke missie.

“Wie mee wil naar Adam Beyer moet mee deze kant op!”, hoor ik iemand roepen. Netjes sluit ik aan. Ik heb het al door! Dit jaar komt het ook weer helemaal goed. Want we zijn er! Met z’n allen. Met de hele groep! En anders vind ik ze makkelijk weer terug, hoogstwaarschijnlijk bij één van mijn favoriete acts en hoogstwaarschijnlijk ‘rechts vooraan’!